Itt mindent megtudhatsz Zidaneról és a Real Madridról ! Jó böngészést !
Real Madrid C.F.
 
Real Madrid 4ever
***** Hajrá Real Madrid! ***** www.zidane05.gportal.hu Köszönjük Zidane ! *****
 
Menü
 
Videók
 
A Real Madrid Történelme
 
Számláló
Indulás: 2006-01-13
 
Csak a real !!
 
Raul Gonzalez Blanco
 
! Hala Madrid i
 
Naptár
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Csapat
 
Egérkövető
 
IV. rész - A Real Madrid a magyar csapatok ellen, a Real Madrid magyar vonatkozásai

www.zidane05.gportal.hu

IV. rész - A Real Madrid a magyar csapatok ellen, a Real Madrid magyar vonatkozásai
Ha a Madrid-magyar csapatok párharcokat nézzük, láthatjuk, hogy sikerek főként a spanyoloknak termettek, de azért van néhány olyan mérkőzés is, amely a magyarok számára emlékezetes.

1958. április 2. BEK-elődöntő, Santiago Bernabéu Stadion. Ellenfél a Vasas. A végeredmény 4-0, Di Stéfano mesterhármasa el is döntötte a továbbjutást. Mellette még Marsal volt eredményes. De hogy ne legyen teljes a madridi öröm, a két héttel későbbi budapesti visszavágón Bundzsák és Csordás góljaival a Vasas nyert 2-0-ra, tegyük hozzá: megérdemelten. Abban az évben egyébként a csapat bejutott a döntőbe is és harmadszor is elhódította a BEK serleget.

Puskás Ferenc1961. szemptember 6-án ismét ez a párosítás, annyi különbséggel, hogy a tét "csak" a legjobb 16 közé jutás. A továbbjutás ezúttal simább, 5-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel lépett túl a spanyol csapat a Vasason. A madridi mérkőzésen Puskás Ferenc is szerepelt, Di Stéfano pedig ismét eredményes volt (kétszer is). A Madrid a döntőig menetelt, ahol a Benfica állította meg. Puskás három gólt szerzett, az 5-3 arányban elvesztett mérkőzés mindhárom madridi gólja az övé volt.

1980. november 4-éig kellett várni arra, hogy a Real ismét Budapestre jöjjön. A Honvéd ellen sikerült is kiharcolni a továbbjutást a BEK-ben. A hazai 1-0 után vendégként 2-0-ra diadalmaskodott a Madrid és került a legjobb nyolc közé. A Bernabéuban egyébként a magyar-specialistának is mondható Santillana szerezte a győztes gólt. A csapat a döntőig menetelt, ahol a Liverpool parancsolt megálljt.

1981. szeptember 16-án emlékezetes UEFA-kupa mérkőzésen Tatabányán 2-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid. A gólszerzők: Weimper, Csapó, illetve Santillana. A visszavágón azonban erős játékvezetői nyomás mellett 1-0-ra nyernek Isidro góljával a hazaiak és jutnak tovább idegenben lőtt több góllal. A korábbi gyakorlattal ellentétben azonban a madridiak nem jutottak döntőbe, a legjobb négy közé jutásért a Kaiserslautern legázolta a királyi gárdát. A klub történetének egyik legsúlyosabb veresége: 5-0, azóta is - szerencsére - csak egyszer fordult elő hasonló, a 80-as évek végi, 90-es évek eleji "csoda-Milan" ellen.

1982 őszén az Újpesti Dózsa az ellenfél, ezúttal a KEK-ben kell továbbjutni. Ez a madridiaknak sikerül 4-1-es összesítéssel. A négy gólból Santillana hármat vállalt. A végállomás ezúttal is a döntő, ahol bizonyos Alex Ferguson vezette Aberdeen az ellenfél, 1971 után pedig ismét KEK-döntőt bukik a Real Madrid.

1985. májusában újabb vidéki ellenfél a Real útjában: a szenzációs Videoton, amely pl. a Manchester Unitedet is búcsúztatni tudta a sorozattól... A két mérkőzés tétje pedig nem más, mint az UEFA-kupa. A döntő első mérkőzésén, Székesfehérváron 3-0 arányban győztek a királyiak, a gólokon Míchel, Valdano és a már jól ismert Santillana osztozkodtak. Eldőlni látszott, hogy kihez kerül a serleg, a Bernabéuban azonban nem kis meglepetésre a magyar csapat győzött Májer Lajos 86. percben lőtt góljával. Ezidáig ez az egyetlen magyar győzelem a Bernabéuban.

Real Madrid - Ferencváros1995. október 18-án a Bajnokok Ligájában a Ferencváros volt az ellenfél. A mérkőzés, amely könnyed, 6-1-es győzelemmel ért véget, arról nevezetes, hogy ekkor robbant be a nemzetközi köztudatba bizonyos Raúl González Blanco neve, aki mesterhármassal tette le névjegyét. A visszavágó 1-1-et hozott, amelyre jellemző, hogy a végén még a fradisták bosszankodhattak, hogy "csak" 1-1-et sikerült elérni a Valdano vezette királyiakkal szemben. A magyar gólt Albert szerezte, erre Raúl csak a 76. percben tudott válaszolni. Ez volt az utolsó tétmérkőzés, amelyen magyar klubcsapat a Real Madrid ellen bizonyíthatott. Ennek egyrészt az az oka, hogy azóta egyik honi egyesületnek sem sikerült a BL-főtáblára beverekdnie magát, másrészt a Real Madrid az 1996-97-es nemzetközi "szünetet" leszámítva mindig a BL-ben tehette próbára magát.

A visszatérés azonban 2005. augusztus 14-én mégiscsak megtörtént. A királyi gárda 40.000 néző előtt a Puskás Ferenc stadionban lépett pályára a Puskás Ferenc nevével fémjelzett válogatott ellen jótékonysági mérkőzésen. Kivételes alkalom volt ez, mivel magyar néző ritkán láthatja egyszerre élőben Zidanet, Ronaldot, Owent, Beckhamet, Raúlt, Casillast és a többi világsztárt. Reméljük, hamarosan újra láthatjuk a Madridot Magyarországon. Lehetőleg tétmeccsen! :)

Mérkőzés...Azon túl, hogy a Real Madrid több alkalommal is találkozott magyar csapatokkal, magyar játékosok is megfordultak a királyi gárdában. Puskás Ferenc neve minden magyar ember számára ismert, azonban találunk néhány kevésbé ismert nevet is, ha a csapat egykori játékoskereteit nézegetjük. A debreceni születésű Alberty Gyula, a Bocskay egykori kiváló kapusa például az 1934-35-ös és az 1935-36-os idényben volt a híres Ricardo Zamora cserekapusa. Ő védett például az 1935-ös Athlétic Bilbao elleni 5-2 alkalmával, sőt, az 1935-36-os szezonban mindkét FC Barcelona elleni bajnokin ő volt a kapus, mindkét meccset 3-0 arányban nyerte a Real Madrid. A másodikon pályára lépett bizonyos Guillermo Kellemen, aki szintén magyar származású. Róla meglehetősen keveset lehet tudni, annyi biztos, hogy csatár volt, egy szezon erejéig volt tagja a madridi csapatnak, és 13 mérkőzésen 11 gólt szerzett. Az 1935. november 17-ei Espanyol elleni 6-0 alkalmával például mesterhármast ért el. Ezt a következő év márciusában megismételte a Racing Santander ellen 4-3-ra elvesztett mérkőzésen.

Mérkőzés...Ebben az évben még tagja volt a keretnek a középpályás Buzássy, de ő nem lépett pályára tétmeccsen. Érdekes, hogy más nemzet ezidőtájt nem is adott idegenlégióst a csapatnak, a magyarok viszont rögtön hármat is. Legözelebb 1950-ben igazolt magyar játékost a Real Madrid, a Racing Santander támadóját, Jorge Neufeld Nemest. A budapesti születésű játékosnak nem sikerült beverekednie magát a csapatba, mindössze egy mérkőzésen kapott lehetőséget Michael A. Keeping csapatában, a Real Sociedad elleni csúfos vereség alkalmával... 1959-ben újabb budapesti támadó érkezett a csapathoz. Kaszás László (korábban az Espanyol játékosa), bár nem lépett pályára egy tétmeccsen sem, de két évig tagja volt a keretnek és egy bajnoki címet begyűjtött (a BEK-be nem nevezték). 1962-ben egy magyar származású, ám prágai születésű fiatal csatár, Yanko Daucik Ciboch jött a Real Betisből, aki nem számított alapembernek, de a 19 mérkőzésen, amelyen pályára lépett, azért hintett 8 gólt... Az elsőt rögtön első meccsén korábbi csapata, a Betis ellen, amelyen nem mellesleg Puskás Ferenc is szórt egy laza mesterhármast... Négy magyar gól egyugyanazon meccsen, fölényes 5-2-es Real-győzelemmel, ráadásul idegenben... A bajnokságban még a Sevilla-i 5-0-ás alázásból vette ki a részét (Puskás ismét besegített neki 2-vel), és első Bernabéu-beli gólját is meglőtte még ugyanebben az évben a kupában a Granada elleni 3-0-s meccsen. Ettől függetlenül a következő bajnokságban nem kapott sok lehetőséget a 23 éves játékos, a kupában viszont 6 meccsen 4 gólig jutott, de úgyis mondhatnánk, hogy 2 meccsen négyig, hiszen az Indauchu elleni 7-0-nál lőtt egy mesterhármast és a visszavágón is beköszönt.

Puskás FerencVégezetül ne hagyjuk ki a szándékosan utoljára hagyott Puskás Ferencet sem. Róla akár könyvet is lehetne írni, én ezt most hely hiányában nem tenném, életrajza egyébként is olvasható itt, a madridisán. Inkább felsorolom néhány nagyobb sikerét (a teljesség igénye nélkül). Négyszeres gólkirály (1960, 1961, 1963, 1964), háromszoros BEK-győztes (1959, 1960, 1966), hétszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes, világkupagyőztes, Európa-válogatott, világválogatott és mindez a Real Madrid játékosaként! 263 tétmeccsén 240 gólt szerzett, amelyet eddig csak olyanok tudtak túlszárnyalni, mint Di Stéfano, Santillana és Raúl (igaz, ők több mérkőzésen is játszottak). A mai napig is emlékeznek rá Madridban, örök legenda marad. Szenzációs mérkőzései közül csak néhányat emelnék ki. Első gólját a Sporting Gijón ellen szerezte, sőt, a másodikat és a harmadikat is ugyanazon a mérkőzésen, a Chamartín közönsége előtt! Ugyanebben az évben a Las Palmas elleni 10-1-ből három góllal vette ki a részét. A következő szezonban az Elche ellen 11-2-re megnyert bajnokin mesternégyes fűződik a nevéhez, mint a Frankfurt elleni BEK-döntőn. Ez azóta is rekord. Az ezt megelőző elődöntő mérkőzéseken 3 gólt lőtt a Barcelonának, akik a következő évben bosszút is álltak. Azontúl, hogy a BEK-ből kiejtették a Madridot, Puskás a csak egyszer tudott ellenük betalálni a (bajnokikkal együtt) négy meccsen, "kárpótlásként" hintett egy ötöst az Elchének... Annak a csapatnak, amelynek korábban Pepillo is ötöt lőtt... Ezt a teljesítményt csak kb. 40 évvel később tudta megismételni bizonyos Fernando Morientes... Nem szabad azonban megfeledkezni a Penarol elleni világkupa-döntőről sem, amely többek között Puskás két góljáról is híres. Van amikor azonban a három gól is kevésnek bizonyul. Az 1962-es BEK-döntőben a Benfica 5-3 arányban lelépte a Realt. Mindegyik gól Puskás nevéhez fűződik. 1963. január 27-én hármat vágott a Barçának a Nou Camp-ban, decemberben meg a Bernabéu Stadionban... 1965-ben még 38 évesen is tudott 4 gólt rúgni a kupában a Mestalla FC-nek, a BEK-ben a Feyenoordnak, de ez az év már nem igazán róla szólt, kevesebb lehetőséget kapott. Utolsó gólját a Sporting Gijón ellen szerezte 1966. áprilisában, utolsó mérkőzését a Real Betis ellen játszotta a kupában május 8-án.

PSG-Real 4-1Az egyetlen magyar edzője a Real Madridnak Hertzka Lipót volt. 1930-1932-ig irányította a csapatot és egy bajnoki címet szerzett. Az ötvenes évek végén Östereicher Emil is volt a Real Madrid sportigazgatója, az ő nevéhez fűződik Puskás Ferenc leszerződtetése. Magyar játékvezetők is vezettek Real Madrid mérkőzést. Ezek közül a legismertebb az 1981-es Liverpool elleni 1-0-ra elvesztett BEK-döntő (Palotai Károly vezette a mérkőzést). A 90-es évek közepén pedig Puhl Sándor dirigálta a PSG-Real Madrid (4-1) találkozót.

www.zidane05.gportal.hu

 
Köszönjük Zidane
 
Kezdőlap

 Beállítás Kezdőlapnak!

 
Jelenlegi látogatók !

ember van a honlapon.

 
Következő meccs
---------- BAJNOK CSAPAT ----------
 
A nap képe!
 
Ja hogy Zizou
 
Így nyertük meg a BL-t...
 
Eto'o
 
Bernabeu
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
A Hónap legjobb lapjai
 
Ha érdekel mennyi az idő
 
Google kereső
Google


hitetlen .hu
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Lapozás
 
Kiemelt partner
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!